Bröllopet är för många livets viktigaste dag. Denna speciella dag är underbar på många sätt eftersom man firar kärleken. Om det börjar bli dags för dig och din partner att gänga er, kan det vara bra med lite stiltips. Eftersom man bara (förhoppningsvis) gifter sig en gång är man ju alltid ganska ny till vad det innebär. Åtminstone själva dagen och all planering som ska göras. En del saker är mindre roligare än andra och vissa saker i planeringen är jätterolig. En av de bästa sakerna med bröllopet är såklart att få välja ut sin brudklänning och vackra smycken att bära.

Valet av smycken är inte alltid det enklaste eftersom de ska matcha din bröllopsklänning. Om du har en stor och tjusig bröllopsklänning kanske inte stora och glittriga smycken passar så bra. Du vill ju inte att dina smycken ska dra blickarna från klänningen. Det är helt enkel en balans. Om du har en enklare klänning kan du däremot använda mer iögonfallande smycken. Beroende på vilken budget ni har finns det ett stort urval av smycken att välja på. Om era bröllopsringar är i guld kan det vara fint att fortsätta i det spåret. Kanske kan ett diskret men samtidigt vackert halsband i guld vara fint. Eftersom ringarna ofta är i fokus, smyckesmässigt, kan det vara bra att avstå från just armband på den handen.

Smycken som morgongåva

Om du vill överraska din partner med något fint som nygift är en så kallad morgongåva smart. Morgongåva är en gammal tradition som gavs från mannen till kvinnan den första dagen som gifta. Förr i tiden brukade morgongåvan vara något som var värt mycket pengar, som en försäkring till bruden och hennes familj. Då kunde gåvan vara exempelvis mark, land eller en gård. Idag är morgongåvan ofta ett vackert smycke som en första bröllopsgåva. Om du vill överraska din brud eller brudgum på bröllopsdagen kan du alltid ge bort en present i förtid. Kanske har du hittat tjusiga smycken som skulle passa perfekt till bröllopet. En gåva är alltid uppskattat och ett fint tecken på er kärlek.

Smycken är vackert att bära på bröllopet